Natuurlijk uitje Kuinderbos bij Bant megapopulair


videoOp deze zonovergoten Tweede Paasdag is de Buitendag NOP van Staatsbosbeheer vanochtend onder overweldigende belangstelling begonnen. Boswachter Harco Bergman verwacht rond de zevenduizend bezoekers over de gehele dag. 

De Buitendag richt zich met tal van ‘natuurlijke’ activiteiten vooral op gezinnen met kinderen. Populaire doe-activiteiten zijn het timmeren van een nestkastje, de hindernisbaan en het nieuwe onderdeel ‘zwevend tapijt’. Hierbij is het blijven staan op een (vliegend) tapijt achter twee grote paarden de uitdaging. 

Volledig scherm
De Buitendag van Staatsbosbeheer richt zich met tal van ‘natuurlijke’ activiteiten vooral op gezinnen met kinderen. Het nieuwe onderdeel ‘zwevend tapijt’ trok zeker belangstelling. © Peter Dekkers

De brandweer is actief met een escaperoom waarin tips worden gegeven bij het uitbreken van brand in huis. Wegens het afgeven van ‘code droog’ is het aloude broodjesbakken uit het programma geschrapt. 

Ook de traditionele riddergevechten zijn weer een publiekstrekker van formaat. De Buitendag in het Kuinderbos wordt voor de 22e maal georganiseerd.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland