Volledig scherm
Katja Schuurman en chef-kok Freek van Noortwijk poseren voor de pers tijdens hun huwelijksfeest op Netl in Kraggenburg. © ANP

Netl Kraggenburg: ‘Hartstikke trots dat we huwelijk Katja Schuurman stil konden houden’

,,We zijn er heel trots op dat we het zo lang stil hebben kunnen houden’’. Dat zegt Nienke Feddes van Netl de Wildste Tuin in Kraggenburg over de bruiloft van Katja Schuurman en Freek van Noortwijk op het terrein.

Het feest is voorbij, laat Feddes zondagmiddag desgevraagd weten. Verder laat ze niets los over het huwelijk van actrice/presentatrice Katja Schuurman (44) en chek-kok Freek van Noortwijk (30). ,,Dat hebben we afgesproken met het management.’’ 

Het stel heeft elkaar vrijdag het ja-woord gegeven in het recreatiegebied in de Noordoostpolder. Zaterdag poseerde het voor de vooraf aangemelde pers. Dat het bekende koppel een dezer dagen in het huwelijksbootje zou treden, was bekend. Zo deelde Schuurman vorige week een filmpje op Instagram waarin ze meldde dat haar gasten een vitaminerijke maaltijd krijgen voorgeschoteld. Wáár de ceremonie zou plaatsvinden werd zo lang mogelijk geheim gehouden. In Nederland en op een uurtje rijden van Amsterdam, dat was alles wat haar manager wilde zeggen. 

Wildeburg

Het bleek dus het landelijke Netl in de buurt van Kraggenburg. ,,We zijn er hartstikke trots op dat we het zo lang stil hebben kunnen houden’’, aldus Feddes. Schuurman en Van Noortwijk zijn waarschijnlijk verliefd geworden op Netl tijdens Wildeburg, het hippe festival dat hier sinds 2016 plaatsvindt. Vorig jaar waren ze aanwezig. ‘Wildeburg here we come!’ kondigde Schuurman aan op Instagram. Gevolgd door een foto met haar aanstaande man op het zonnige festivalterrein. 

(verhaal gaat verder onder de foto's) 

Zijn er veel pottenkijkers op Netl afgekomen nadat bekend werd dat een bekende stel er feest vierde? ,,Ach... we zijn gewoon open voor publiek’’, zegt Feddes. ,,Het is een groot terrein, er zijn meerdere partijen te gast dit weekend’’. Harald Bouman, burgemeester van Noordoostpolder, feliciteert het koppel op twitter. En nodigt iedereen meteen uit om naar Netl te komen ‘of één van die andere prachtige plekken’ in zijn gemeente. Ja, dit is mooie promotie voor het gebied. 

(verhaal gaat verder onder de foto)    

Onder de aanwezigen op het feest bevonden zich Winston Gerschtanowitz en zijn vrouw Renate. ‘A first time for everything! Having fun!’ schrijft eerstgenoemde bij een foto van zichzelf in een tipi-tent. Birgit Schuurman, zus van, op Instagram: ‘Kijk dan hoe prachtig mijn zus is!!!!!’ 

  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland