Volledig scherm
Nico Dijkshoorn komt naar Emmeloord voor de gedichtenwedstrijd van de Noordoostpolder. © ANP

Nico Dijkshoorn bij aftrap gedichtenwedstrijd Noordoostpolder

Nico Dijkshoorn is donderdag 30 januari in Emmeloord te gast bij de aftrap van de gedichtenwedstrijd in de Noordoostpolder. Eens in de vijf jaar is er tijdens de Week van de Poëzie in deze gemeente een gedichtenwedstrijd met aandacht voor een thema van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. 

Nico Dijkshoorn, vooral bekend als columnist, schrijver en huisdichter van De Wereld Draait Door, verzorgt de kick off van de gedichtenwedstrijd voor inwoners van de Noordoostpolder in de FlevoMeer Bibliotheek Noordoostpolder en draagt tijdens een lunch gedichten voor uit eigen werk. Hij is vanaf 12.00 uur aanwezig.

Muzikale omlijsting

De lunch wordt muzikaal omlijst muzikanten van het Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Aanmelden voor de Poëzielunch is niet nodig, de toegang is gratis. De gedichtenwedstrijd wordt georganiseerd door onder meer de FlevoMeer Bibliotheek, ROC Friese Poort, gemeente Noordoostpolder en het Comité 4 en 5 mei.

Bij de wedstrijd zijn drie categorieën: leerlingen uit groep 6, 7 en 8, kinderen van 12 tot en met 17 jaar en volwassenen. De gedichten kunnen tot en met 14 maart worden gestuurd naar  gedichtenwedstrijdNOP@flevomeerbibliotheek.nl Op 4 mei dragen de winnaars tijdens de herdenkingsbijeenkomst hun gedichten voor.

Flevoland