Volledig scherm
PREMIUM
Noordoostpolder maakt de weg vrij om op de plek van het inmiddels gesloopte café-restaurant Schokkererf een appartementencomplex te bouwen. © Schinkel

Nieuwbouw in Nagele stap dichterbij

Achttien jaar lang is er niet gebouwd in Nagele en nu lijkt het er toch echt op dat het binnen afzienbare tijd gaat gebeuren. Voor de gemeenteraad van Noordoostpolder is de wijziging van het bestemmingsplan dat de bouw van 18 appartementen mogelijk moet maken niet meer dan een hamerstuk. Dat bleek vanavond tijdens een vergadering van de raadscommissie Woonomgeving. In maart volgt het definitieve akkoord.

Al in 2013 werden de eerste plannen gepresenteerd voor nieuwbouw op het Schokkererf, bij de entree van het dorp. Sinds de sloop van het voormalige, gelijknamige café-restaurant – ruim vier jaar geleden – ligt het terrein al braak. Het is de bedoeling dat daar een appartementencomplex verrijst met 14 appartementen op twee verdiepingen en nog eens ruimte voor vier appartementen op de begane grond. De rest van de ruimte beneden, zo’n 485 vierkante meter, komt beschikbaar voor detailhandel en dienstverlening.

 1. Flevolandse corporaties matigen huurstijging
  PREMIUM

  Flevoland­se corpora­ties matigen huurstij­ging

  Ondanks sterk stijgende kosten voor onderhoud en nieuwbouw verhogen de woningcorporaties Mercatus in Noordoostpolder en Oost Flevoland Woondiensten in Dronten hun huren voor het grootste deel van hun woningen met minder dan 1 procent. Bijna eenderde van de huurders van Mercatus houdt zelfs dezelfde huur. Beide corporaties zeggen dit te doen omdat ze het betaalbaar houden van hun woningen voor mensen met lage inkomens als hun voornaamste missie zien.
 2. Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserijschool’ op Urk
  PREMIUM

  Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserij­school’ op Urk

  ROC Friese Poort is bereid maximaal een miljoen euro te steken in de verdere ontwikkeling van de ‘visserijschool’ op Urk tot een landelijk nautisch kenniscentrum. Dat zou onder meer een practoraat moeten krijgen dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van alternatieven voor de nu door Europa definitief verboden pulsvisserij. Daarvoor moet het intensief gaan samenwerken met wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

Flevoland