Noordoostpolder maakt de weg vrij om op de plek van het inmiddels gesloopte café-restaurant Schokkererf een appartementencomplex te bouwen.
Volledig scherm
PREMIUM
Noordoostpolder maakt de weg vrij om op de plek van het inmiddels gesloopte café-restaurant Schokkererf een appartementencomplex te bouwen. © Schinkel

Nieuwbouw in Nagele stap dichterbij

Achttien jaar lang is er niet gebouwd in Nagele en nu lijkt het er toch echt op dat het binnen afzienbare tijd gaat gebeuren. Voor de gemeenteraad van Noordoostpolder is de wijziging van het bestemmingsplan dat de bouw van 18 appartementen mogelijk moet maken niet meer dan een hamerstuk. Dat bleek vanavond tijdens een vergadering van de raadscommissie Woonomgeving. In maart volgt het definitieve akkoord.

Al in 2013 werden de eerste plannen gepresenteerd voor nieuwbouw op het Schokkererf, bij de entree van het dorp. Sinds de sloop van het voormalige, gelijknamige café-restaurant – ruim vier jaar geleden – ligt het terrein al braak. Het is de bedoeling dat daar een appartementencomplex verrijst met 14 appartementen op twee verdiepingen en nog eens ruimte voor vier appartementen op de begane grond. De rest van de ruimte beneden, zo’n 485 vierkante meter, komt beschikbaar voor detailhandel en dienstverlening.

Flevoland