Volledig scherm
Het Dr. Janssencentrum in Emmeloord biedt u ook plaats de reumapoli van Reumazorg Flevoland. © Videostill

Nieuwe poli voor reumapatiënten in Emmeloord

Met de opening van een volwaardige polikliniek voor reumapatiënten in het voormalige Dr. Janssenziekenhuis in Emmeloord heeft Reumazorg Flevoland nu drie klinieken waar de zorg wordt voortgezet die eerder werd geleverd vanuit het failliete MC IJsselmeerziekenhuizen in Lelystad.

Eerder al opende de zorginstelling poli’s in Urk en Lelystad. De klinieken worden geleid door reumatoloog Paul Baudoin, die tot aan het faillissement in oktober vorig jaar werkte voor het Lelystadse ziekenhuis.

In Emmeloord werkt Reumazorg Flevoland samen met het Antoniusziekenhuis in Sneek, dat er ook een vestiging heeft. Hierdoor kan volgens Reumazorg Flevoland ‘de benodigde diagnostiek op dezelfde dag als het polibezoek worden aangevraagd’.

Wapengekletter

De overname van de reumazorg in Flevoland ging de afgelopen maanden gepaard met veel wapengekletter. Nadat Baudoin besloot onder de vlag van Reumazorg Zuid West Nederland (RZWN) door te gaan, zette het Harderwijkse ziekenhuis St. Jansdal de verhoudingen op scherp met een brief aan alle Flevolandse reumapatiënten van het ziekenhuis in Lelystad. Volgens St Jansdal, dat de activiteiten van MC IJsselmeerziekenhuizen zo compleet mogelijk wilde overnemen, zouden behandelingen door RZWN mogelijk niet vergoed worden door de verzekeraars. Ook betichtte ze de reumatoloog van een datalek. RWZN reageerde met een paginagrote advertentie in de Flevopost. Ook dreigde ze met een rechtszaak over de overdracht van patiëntendossiers. Inmiddels hebben patiënten die hun dossier hebben opgevraagd dat ook gekregen.

De nieuwe polikliniek in Emmeloord is geopend op maandag en woensdag, die in Lelystad (aan de Middendreef 273) op dinsdag en donderdag. In Urk kunnen patiënten op vrijdag terecht in de poli aan de Vlechttuinen.

Flevoland