Volledig scherm

Nieuws & Sport gaat toch verder

De lokale omroep Luister527 in Noordoostpolder heeft een oplossing gevonden om het schrappen van een aantal populaire programma's te voorkomen. Daarom kan bijvoorbeeld het programma Muziek & Sport in elk geval dit seizoen afmaken.

Twee weken geleden maakte het nieuwe bestuur van Luister527 (ook bekend als Radio Noordoostpolder) bekend per 1 mei de stekker  uit sport- en nieuwsuitzendingen, kerkuitzendingen en de kabelkrant te trekken. De financiële situatie zou de omroep daartoe nopen. Het besluit leidde tot een storm van kritiek, onder andere uit de sportwereld in de Noordoostpolder die het onbestaanbaar noemde dat de lokale omroep de beslissingen in verschillende competities niet meer zou uitzenden. Voetbaltrainer Joop van den Berg startte zelfs een actie via petitie24.nl. Ook de medewerkers toonden zich ontevreden. Die beslissing is dus teruggedraaid en de huidige programmering wordt voortgezet. Het bestuur werkt wel verder aan de geplande reorganisatie.

Betere ontvangst

Een belangrijpe stap is ook de verbetering van de ontvangst via de ether. Die was zeer slecht. Vanaf half mei moet Luister527 weer in de hele polder via 105.2 FM goed te ontvangen zijn. Daarnaast wordt er de komende tijd gewerkt aan de vernieuwing van de studio, de kabelkrant en de website. Het bestuur wees erop dat de verouderde apparatuur en het daarmee gepaard gaande hoge stroomverbruik een grote kostenpost vormde. 

Evenementen

De reorganisatie -het bestuur spreekt van herstructurering- moet er ook toe leiden dat Luister527 beter zichtbaar is, bijvoorbeeld bij grote evenementen. De reorganisatie moet op 1 november afgerond zijn. 

De geplande ‘afscheidsuitzending’ van Muziek & Sport op 27 april, met medewerkers en oud-medewerkers, met trainers en oud-trainers, is uitgesteld tot ergens in de loop van juni, als het sportseizoen voorbij is. ,,We kunnen het seizoen afmaken en dit geeft ons extra energie voor de komende uitzendingen”, meldt Sport & Muziek op de site van Luister527.

Flevoland