Het kabinet trekt geld uit voor de aanleg van de Lelylijn door de Noordoostpolder.
Volledig scherm
Het kabinet trekt geld uit voor de aanleg van de Lelylijn door de Noordoostpolder. © Freddy Schinkel

Noordoostpolder krijgt spoor: kabinet wil miljarden uittrekken voor Lelylijn

De Noordoostpolder wordt uit het spoorisolement gehaald. Het nieuwe kabinet wil miljarden uittrekken voor de aanleg van de Lelylijn, een nieuwe spoorverbinding tussen Lelystad en Groningen. Dat staat in het vanmiddag gepresenteerde regeerakkoord van VVD, D66, CDA en ChristenUnie. Andere spoorwensen uit deze regio vallen vooralsnog buiten de boot.

8 reacties

 • Duinmaijer

  12 maanden geleden
  Emmeloord is een Lelystad. Iets waar niemand echt wil zijn.
 • R. Veldhuis

  1 jaar geleden
  Zonde van het geld. Dat hele gebied ligt straks onder water. Wellicht kunnen we het geld beter besteden.
 • marjan drenth

  1 jaar geleden
  Bewoners let op , dit is het paard van Troje om Liegveld Lelystad te openen. Ook vandaag hangt dit Liegveld nog laag boven de hoofden van miljoenen inwoners. Wel eens gedacht aan de potentiële waardedaling van uw onderwaterstaande bezit met een dak erop?
 • Geerlings

  1 jaar geleden
  Goed plan zo'n Lelylijn. Erg belangrijk dat OV route Fr/Gr (en NOP) aanzienlijk sneller wordt; er liggen veel kansen in dat gebied voor wonen en werken. Bovendien is de trein qua stikstofuitstoot aantrekkelijker dan de auto.
 • H. de Ruiter

  1 jaar geleden
  Droom lekker verder. Zorg eerst eens voor een goede snelweg naar Zwolle vanuit Emmeloord. Een spoorlijn hebben we echt niet nodig. Leuke aannames ook, Emmeloord KAN groeien, het aantal banen KAN groeien. Een spoorlijn is goed voor woningbouw, het voorzieningenpeil en de leefbaarheid in gemeenten. En dat alles blijkt uit het meest optimistische scenario in een haalbaarheidsstudie. Een beetje nuchterheid lijkt mij op z'n plaats.