Volledig scherm
Noordoostpolder, de meest mkb-vriendelijke gemeente van Flevoland. © Eigen foto

Noordoostpolder mkb-vriendelijkste gemeente Flevoland

NOORDOOSTPOLDER - Noordoostpolder is door ondernemers verkozen tot meest mkb-vriendelijke gemeente van Flevoland. Wethouder Hans Wijnants ontving de prijs vandaag uit handen van regiomanager Hans Bakker van MKB-Nederland.

Noordoostpolder neemt de wisseltrofee voor de mkb-vriendelijkste gemeente over van Zeewolde, dat de titel twee jaar geleden in de wacht sleepte. Almere en Lelystad zijn geëindigd op de tweede en derde plek. "Noordoostpolder heeft zich de laatste jaren van de goede kant laten zien", zegt regiomanager Hans Bakker van MKB Midden. "Het college en ambtenaren zijn vaak in gesprek met hun ondernemers en vertegenwoordigers, zoals de BAN. Dat wordt duidelijk gewaardeerd." Hans Wijnants herkent dit beeld: "We hebben elkaar nodig voor een goed ondernemersklimaat. Het sociaal-economisch beleid hebben we bijvoorbeeld opgesteld in nauw overleg met de ondernemers in Noordoostpolder. Dat werpt zijn vruchten af.''

Dat Noordoostpolder de afgelopen jaren niet heeft stilgezeten bewijst de opmars op de ranglijst van de mkb-vriendelijkste gemeente van Flevoland: na twee keer als derde te zijn geëindigd dit jaar dus de nummer 1. "Het laat zien dat de gemeente jaren geleden ver van haar ondernemers afstond, maar inmiddels juist dichtbij hen is komen te staan'', aldus Bakker.

Flevoland