De uitbreiding van woonwijk Emmelhage in Emmeloord gaat onverminderd voort.
Volledig scherm
PREMIUM
De uitbreiding van woonwijk Emmelhage in Emmeloord gaat onverminderd voort. © Foto Freddy Schinkel

Noordoostpolder stelt eisen aan Rijk: ‘Vijfduizend extra huizen? Dan ook Lelylijn’

Als het aan de Tweede Kamer ligt worden er de komende decennia in Flevoland 100.000 nieuwe huizen gebouwd. De gemeente Noordoostpolder biedt aan er naast de 3000 geplande woningen nog eens 5000 op haar grondgebied neer te zetten. In ruil voor de komst van de Lelylijn en verbeterde aansluiting op de N50, bepleit wethouder Toon van Steen. „Voor wat hoort wat.”

6 reacties

 • H de Vries

  2 maanden geleden
  Brrrr gemeente NOP dreigt het rijk. Ze zullen bibberen in den haag...
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ evert koekoek,ik heb niets met het OV klopt. Het is duur,je bent veel tijd kwijt en het rijdt vaak niet op tijden dat ik het wil.Ook zijn er regelmatig storingen en stakingen. Ook vindt ik dat het Noorden zich prima kan ontwikkelen los van de Randstad. Zeehavens,vliegveld , Universiteit,rust ruimte en natuur. Groningen laat kansen liggen op gebied van watersport. Ik kom graag in Groningen en vaar overal maar de laatste jaren niet meer in Groningen.
 • evert koekkoek

  2 maanden geleden
  @Andre Eggerding ik weet zeker dat u als ex randstedeling niets hebt met openbaar vervoer en met doorontwikkeling van noord Nederland. Jammer.
 • Andre Eggerding

  2 maanden geleden
  @ Daniël De Boer, dat Noord Nederland er voordeel bij denkt te hebben begrijp ik. Zij vragen erom. Maar welk voordeel denken zij te hebben ?
 • Daniel De Boer

  2 maanden geleden
  Andre Eggerding Heel noord Nederland +de provincie die de groei van Nederland (en opvang van vluchtelingen, energieomslag, etc) voor elkaar krijgt, Flevoland.