Volledig scherm
Drie bomen langs de Lange Nering worden verhuisd naar De Deel in Emmeloord. © Gemeente Noordoostpolder

Noordoostpolder verplaatst drie bomen naar De Deel Emmeloord

Uitgerekend op maandag 1 april verplaatst de gemeente Noordoostpolder drie bomen van de Lange Nering Oost naar het Lindenlaantje op De Deel. „Nee, het lijkt misschien wel zo maar het is geen 1-aprilgrap”, verzekert woordvoerster Ria Mijnheer van gemeente. „We hebben wel gevraagd of het op een andere dag kon, maar dat gaat niet.”

De bomen staan de ontwikkeling van het gebied aan de oostkant van het centrum in de weg. En het is de wens van veel inwoners dat De Deel groener wordt. Vandaar dat er voor is gekozen de bomen te verplaatsen, legt Mijnheer uit.

Bomenbank

Medewerkers van De Nationale Bomenbank zullen de bomen uitgraven en terugplanten. Om dit mogelijk te maken is de Korte Dreef maandag vanaf 8 uur afgesloten voor alle verkeer. Dat wordt via meerdere routes omgeleid. Het busstation is voor fietsers en voetgangers normaal bereikbaar.

De bomen worden herplant aan de oostkant van het Lindenlaantje. Door de reconstructie van de Leeuwenkruising is hier ruimte ontstaan en kan de bomenrij worden aangevuld. Zodoende ontstaat er nagenoeg een dubbele bomenrij.

Flevoland