Volledig scherm
Drie bomen langs de Lange Nering worden verhuisd naar De Deel in Emmeloord. © Gemeente Noordoostpolder

Noordoostpolder verplaatst drie bomen naar De Deel Emmeloord

Uitgerekend op maandag 1 april verplaatst de gemeente Noordoostpolder drie bomen van de Lange Nering Oost naar het Lindenlaantje op De Deel. „Nee, het lijkt misschien wel zo maar het is geen 1-aprilgrap”, verzekert woordvoerster Ria Mijnheer van gemeente. „We hebben wel gevraagd of het op een andere dag kon, maar dat gaat niet.”

De bomen staan de ontwikkeling van het gebied aan de oostkant van het centrum in de weg. En het is de wens van veel inwoners dat De Deel groener wordt. Vandaar dat er voor is gekozen de bomen te verplaatsen, legt Mijnheer uit.

Bomenbank

Medewerkers van De Nationale Bomenbank zullen de bomen uitgraven en terugplanten. Om dit mogelijk te maken is de Korte Dreef maandag vanaf 8 uur afgesloten voor alle verkeer. Dat wordt via meerdere routes omgeleid. Het busstation is voor fietsers en voetgangers normaal bereikbaar.

De bomen worden herplant aan de oostkant van het Lindenlaantje. Door de reconstructie van de Leeuwenkruising is hier ruimte ontstaan en kan de bomenrij worden aangevuld. Zodoende ontstaat er nagenoeg een dubbele bomenrij.

 1. Flevolandse corporaties matigen huurstijging
  PREMIUM

  Flevoland­se corpora­ties matigen huurstij­ging

  Ondanks sterk stijgende kosten voor onderhoud en nieuwbouw verhogen de woningcorporaties Mercatus in Noordoostpolder en Oost Flevoland Woondiensten in Dronten hun huren voor het grootste deel van hun woningen met minder dan 1 procent. Bijna eenderde van de huurders van Mercatus houdt zelfs dezelfde huur. Beide corporaties zeggen dit te doen omdat ze het betaalbaar houden van hun woningen voor mensen met lage inkomens als hun voornaamste missie zien.
 2. Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserijschool’ op Urk
  PREMIUM

  Friese Poort wil miljoen euro steken in ‘visserij­school’ op Urk

  ROC Friese Poort is bereid maximaal een miljoen euro te steken in de verdere ontwikkeling van de ‘visserijschool’ op Urk tot een landelijk nautisch kenniscentrum. Dat zou onder meer een practoraat moeten krijgen dat zich gaat toeleggen op het ontwikkelen van alternatieven voor de nu door Europa definitief verboden pulsvisserij. Daarvoor moet het intensief gaan samenwerken met wetenschappers van de Wageningen Universiteit.

Flevoland