De keeractie van de buschauffeur mislukte.
Volledig scherm
De keeractie van de buschauffeur mislukte. © Jeffrey Korte

Oeps! Chauffeur wil bus keren bij Bant, maar dat mislukt...

Het verkeer op de Oosterringweg bij Bant keek raar op toen er midden op de weg ineens een bus stilstond. Dit was het gevolg van een mislukte actie van de chauffeur om het voertuig te keren.

De chauffeur van de bus van vervoersmaatschappij Arriva was verkeerd gereden en hoopte door zijn voertuig te keren weer in de goede richting door te kunnen. Helaas voor hem mislukte dat. Het achterste gedeelte van het voertuig kwam namelijk vast te zitten in de modder, waardoor het geen kant meer op kon. De bus kwam daardoor dwars op de weg te staan. 

Nét genoeg ruimte

De passagiers die in de bus zaten en richting Emmeloord moesten, werden uiteindelijk met een vervangende bus op de plaats van bestemming gebracht. Het verkeer had mazzel dat de bus niet volledig dwars over de weg stond. Er was nog nét genoeg ruimte voor auto's om er langs te kunnen. 

Omdat die ruimte wel vrij krap was, mochten de voertuigen slechts één voor één doorrijden, wat voor een kleine vertraging zorgde. Een bergingsbedrijf moest de bus weghalen, waardoor de weg tijdelijk moest worden afgesloten. Met een sleepkabel lukte het de berger vervolgens om de bus weer los te krijgen. 

Flevoland