Onderwijscampus Noordoostpolder komt vermoedelijk op het terrein van het Emelwerda College. De kosten zijn minimaal 25 miljoen euro.
Volledig scherm
PREMIUM
Onderwijscampus Noordoostpolder komt vermoedelijk op het terrein van het Emelwerda College. De kosten zijn minimaal 25 miljoen euro. © Foto Freddy Schinkel

Onderwijscampus in Emmeloord een stap dichterbij

De plannen voor de campus voor het voortgezet onderwijs in Emmeloord kunnen op instemming rekenen van een groot deel van de gemeenteraad in de Noordoostpolder. Betrokken scholen en gemeente kijken het komende halfjaar wat ze precies voor schoolgebouw willen neerzetten.

Alleen de SP stemde uiteindelijk maandagavond tegen het voorstel van de VO-campus. ,,We kunnen ons vinden in het voorgestelde kader voor de campus. Maar het ambitieniveau van het college is hoger dan beschreven is in het voorstel”, zei raadslid Tjitske Hoekstra. Door de toch brede steun maakt de gemeente 500.000 euro vrij om samen met het Emelwerda College en het Zuyderzee Lyceum en Bonifatius mavo (Vario Onderwijsgroep) verder onderzoek te doen naar de campus.

Flevoland