Het Vakcollege Noordoostpolder (links, met op het dak zonnepanelen) en drie gymzalen blijven staan. De rest van de schoolgebouwen gaan plat om plaats te maken voor nieuwe gebouwen voor de onderwijscampus.
Volledig scherm
PREMIUM
Het Vakcollege Noordoostpolder (links, met op het dak zonnepanelen) en drie gymzalen blijven staan. De rest van de schoolgebouwen gaan plat om plaats te maken voor nieuwe gebouwen voor de onderwijscampus. © Foto Freddy Schinkel

Onderwijscampus Noordoostpolder bij Emelwerda, kosten minimaal 25 miljoen euro

De verschillende scholen voor het voortgezet onderwijs in Emmeloord moeten straks samenkomen op een campus bij het Emelwerda College aan de Espelerlaan. Scholen en gemeente hebben de voorkeur uitgesproken voor deze locatie. De campus gaat tussen de 25 en 35 miljoen euro kosten.

De locatie aan de Espelerlaan is volgens de gemeente geschikter voor de VO-campus dan de locatie aan de Professor ter Veenstraat, waar nu nog het Zuyderzee Luyceum gevestigd is. Dit komt onder meer vanwege de bereikbaarheid en de nabijheid van ROC Friese Poort, waar vooral mbo-leerlingen les krijgen.

  1. Voorganger Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’
    PREMIUM

    Voorganger Baptisten­ge­meen­te Apeldoorn en Emmeloord genezen van corona: ‘Ik hield me voor dat ik niet bang was’

    Hij voelde een enorme opluchting, die ochtend - vorige week - toen de thermometer voor het eerst in vijftien dagen geen verhoging meer aangaf. ,,Ik ben erdoor”, dacht voorganger Erik van Duyl (53) van de Baptistengemeente Apeldoorn en Emmeloord. ,,Ik hield me in die weken voor dat ik niet bang was. Maar toen ik zag dat de koorts weg was, besefte ik pas dat ik onder spanning heb geleefd.”

Flevoland