Volledig scherm
foto Sander Voss

Ongeluk op Walibi World krijgt staartje

BIDDINGHUIZEN/ DRONTEN - Het 16-jarig meisje dat zaterdagmiddag gewond raakte in Walibi World, heeft bijna een half uur moeten wachten op een ambulance. Dat blijkt uit een onderzoekje van de gemeente Dronten.

Nadat een decorstuk op haar hoofd was gevallen, werd om 13.34 uur een melding gemaakt. De ambulance arriveerde pas om twee minuten over twee. En deed er dus bijna twee keer langer over dan de bedoeling is. Een 'ongelukkige samenloop van omstandigheden', aldus burgemeester Aat de Jonge. Op het moment van de melding was het 'extreem druk', daarom werd assistentie gevraagd aan de meldkamers van Apeldoorn en Zwolle. Ook de ambulances voor Elburg en Kampen waren echter niet beschikbaar. In de tussentijd kwam een Flevolandse ambulance vrij die naar Walibi World is gereden. De burgemeester zal het incident aan de orde stellen binnen het veiligheidsbestuur, het krijgt dus een staartje.

Ook wil hij het ongeluk bespreken met Walibi World. Het avonturenpark meldde eerder dat het blikken decorstuk eerder dit jaar is gecontroleerd en goed bevestigd was. Door 'werking van het materiaal' zou het zijn losgeraakt.

De Jonge heeft de uitkomsten van het onderzoek met de familie van het meisje besproken. De moeder beklaagde zich eerder deze week over het lange wachten op de ambulance. Wat de losgeraakte buis betrof, dit zou een 'gevalletje achterstallig onderhoud' zijn.

Flevoland