Ongeval Luttelgeest eist tweede leven: vrouw (82) en man (78) komen om

video & updateHet ernstige verkeersongeval zaterdagavond tussen Kuinre en Emmeloord, in het buitengebied van Luttelgeest, heeft twee levens geëist. Een vrouw (82) uit Noordoostpolder en een man (78) uit Urk kwamen om het leven.

Een derde inzittende ligt nog altijd zwaar gewond in het ziekenhuis. 

Het ongeval gebeurde op de Kuinderweg tussen Emmeloord en Kuinre in de Noordoostpolder, 5 ambulances spoedden zich gisteravond naar de N351. Volgens een woordvoerder van de politie ging het mis nadat de auto met drie mensen erin een tractor wilde inhalen. 

Boom

Waardoor het precies mis ging, is nog niet bekend gemaakt. Duidelijk is dat de auto bij of na het inhalen tegen een boom naast de weg reed. 

Een van de inzittenden - de man van 78 - overleed vermoedelijk al op de plek van het ongeval. De vrouw van 82 bezweek later aan haar verwondingen. De politie maakte zondagmiddag hun leeftijd en woonplaats - ‘Noordoostpolder’ en Urk - bekend.

Weg dicht

De weg tussen Emmeloord en Kuinre was zaterdagavond geruime tijd afgesloten om de hulpverleners hun werk te kunnen laten doen en voor het onderzoek naar het ongeval door de politie.

De Kuinderweg tussen Kuinre en Emmeloord is typische polderweg: lang en met slechts een enkele bocht, in de bermen langs een deel van de weg staan bomen. 

Een verkeersdode en twee zwaargewonden op de Kuinderweg. Het ging mis toen de auto een trekker (rechts op de foto) wilde inhalen.
Volledig scherm
Een verkeersdode en twee zwaargewonden op de Kuinderweg. Het ging mis toen de auto een trekker (rechts op de foto) wilde inhalen. © Jeffrey Korte

Het ongeluk vond plaats vlakbij de rotonde op de Kuinderweg-Oosterringweg: 

Ongeluk op de Kuinderweg (N351) tussen Kuinre en Emmeloord.
Volledig scherm
Ongeluk op de Kuinderweg (N351) tussen Kuinre en Emmeloord. © GinoPress

Flevoland