Krispijn van den Dries is al biologische tuinakkerbouwer en voorzitter van de agrarische afdeling van Netwerk Energieneutraal Noordoostpolder en Urk. En gaat nu samen met een collega in Emmeloord en brandstoffengroothandel in Dronten aan de slag met waterstof. ,,Over een paar jaar rijden en werken we niet meer met machines op diesel.”
Volledig scherm
PREMIUM
Krispijn van den Dries is al biologische tuinakkerbouwer en voorzitter van de agrarische afdeling van Netwerk Energieneutraal Noordoostpolder en Urk. En gaat nu samen met een collega in Emmeloord en brandstoffengroothandel in Dronten aan de slag met waterstof. ,,Over een paar jaar rijden en werken we niet meer met machines op diesel.” © Freddy Schinkel

Oogsten boeren in de polder straks als eerste waterstof? ‘Nou ja, wij zijn er klaar voor’

Straks rijden alle trekkers, oogstmachines en heftrucks op het boerenerf op schone, groene waterstof. Die boeren zelf met hun eigen zonneparken, windmolens en elektrolysers oogsten en produceren. De knop gaat nu echt om. En misschien wel als eerste in de polder. Op twee testlocaties bereiden wetenschappers, boeren en brandstofgroothandel ons land voor. 

Flevoland