Volledig scherm
PREMIUM
© Foto Freddy Schinkel

Opgestapte burgemeester van Noordoostpolder wilde ‘starre cultuur’ doorbreken, maar dat lukte niet

videoWas de dadendrang van Harald Bouman te groot voor de Noordoostpolder? Beukte de ex-burgemeester op een muur van onwil in zijn pogingen de bestuurscultuur aan te pakken? Het heeft er alle schijn van. ,,Deze organisatie is ziek’’, is een van de reacties. Vanavond komt de gemeenteraad bijeen voor crisisberaad over het vertrek van de burgemeester.

Ineens zat de gemeente Noordoostpolder vorige week zonder burgemeester. Harald Bouman gooide na tien maanden totaal onverwacht de handdoek in de ring.

Bouman is cryptisch over de reden van zijn opstappen, in een persverklaring van vorige week maandag heeft hij het over een ‘te groot verschil van inzicht’ met zijn directe werkomgeving over de wijze waarop hij de gemeente wil besturen. Anonieme beschuldigingen over grensoverschrijdend gedrag ontkent hij tegenover deze krant. Op dit verhaal wil hij niet reageren. Wat is er dan wel aan de hand?

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland