Stichting Dierennoodplan is verantwoordelijk voor de opvang van vermiste en gevonden dieren, zoals katten, in de Noordoostpolder.
Volledig scherm
Stichting Dierennoodplan is verantwoordelijk voor de opvang van vermiste en gevonden dieren, zoals katten, in de Noordoostpolder. © ANP

Opvang zwerfdieren in Noordoostpolder voor komende vijf jaar geregeld

Stichting Dierennoodplan zorgt dat de komende vijf jaar in de Noordoostpolder zwerfdieren opgevangen worden. Aan het begin van het jaar was er onduidelijkheid over het vervoer en de opvang van dieren nadat het contract met Dierenbescherming Kampen was afgelopen.

Dierennoodplan is per direct het centrale aanspreekpunt voor mensen die een zwerfdier vinden. Gemeenten in Nederland zijn verantwoordelijk om vermiste en gevonden dieren minimaal twee weken op te vangen. Per opgevangen dier krijgt Dierennoodplan uit Nunspeet geld van de gemeente Noordoostpolder. De gemeente heeft per jaar 45.000 euro gereserveerd.

Locatie industrieterrein

Twee locaties op het industrieterrein van Emmeloord heeft Dierennoodplan voor de opvang van de dieren op het oog. De komende weken moet er duidelijkheid komen over de locatie waar de stichting zich gaat vestigen.

Tot vorig jaar had de gemeente een overeenkomst met Dierenambulance Kampen en het dierenopvangcentrum Edo Hammers. In afwachting van een nieuw contract werd de opvang tijdelijk ondergebracht bij de Dierenambulance Noord-Veluwe. Een woordvoerder van de landelijke Dierenbescherming noemde het ‘een kwalijke zaak’ dat begin januari nog niet duidelijk was hoe vervoer en opvang van zwerfdieren was geregeld.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland