Orchideeën Hoeve Luttelgeest al honderd jaar, maar nog springlevend

VideoWat ooit begon met een akker van overgrootvader Maarssen in Aalsmeer, is nu één van de grootste attracties in de provincie Flevoland; familiebedrijf de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest bestaat 100 jaar en dit wordt vanaf september uitgebreid gevierd: ,,De historie is belangrijk.’’

Een oude kas die in 1930 al in opdracht van familieleden werd gebouwd, is weer nieuw leven ingeblazen. Het is nu bijna gereed en centraal in de Orchideeën Hoeve in Luttelgeest te vinden. Het is een eerbetoon naar vroeger en de rijke geschiedenis van het nu 100-jarige bedrijf. Huidig mede-eigenaar Jeroen Maarssen en zijn vader Thomas sr. (94) bekijken het deze morgen van binnen. ,,Je wilt niet weten hoe vaak ik vroeger die deuren open en dicht heb gedaan’’, zegt de oudste van het stel gevat.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland