Volledig scherm
Ouderen in Emmeloord zijn het slachtoffer geworden van een babbeltruc. © Archieffoto

Ouderen in Emmeloord slachtoffer van babbeltruc

Tenminste twee oudere inwoners van Emmeloord zijn maandag het slachtoffer geworden van een babbeltruc. De dader deed zich voor als pakketpostbezorger en liet hen een klein bedrag pinnen, zo meldt wijkagent Sander te Vaarwerk. Daarbij werd de pinpas verwisseld en de rekening aansluitend geplunderd. Hoeveel geld er is gepind is niet bekendgemaakt.

Een van de slachtoffers is een bewoner van een appartementencomplex voor senioren aan de Smedenstraat. Volgens de dochter van een andere bewoonster is haar moeder de dans ontsprongen doordat zij ‘de zeer aardige jongeman vertelde dat ze geen pinpas had’. „Meerdere buren zijn er wel ingetrapt”, aldus de vrouw. Daarvan is bij de politie nog niets bekend. Alleen een bewoner van de nabijgelegen Raamstraat meldde een soortgelijk geval bij de politie.

Kierstandhouder

De wijkagent roept iedereen die getuige of slachtoffer was van de babbeltruc zich te melden bij de politie. Ouderen wordt aangeraden niet zomaar de deur open te doen en in ieder geval een kierstandhouder te gebruiken. Geef ook nooit een bankpas uit handen en blokkeer alle passen als er een vermoeden is van oplichting, zo adviseert de politie. „En als het je overkomt, bel dan direct 112 en onthoudt zoveel mogelijk details”, voegt een woordvoerster van de politie Midden-Nederland er aan toe.

Flevoland