De woningen in de Saturnisstraat waar de overleden man woonde / Raymon Gokoel
Volledig scherm
PREMIUM
De woningen in de Saturnisstraat waar de overleden man woonde / Raymon Gokoel © Herre Stegenga / Raymon Gokoel

Overleed ‘goedzak’ Raymon (38) aan hartfalen? Familie gelooft politie niet: ‘Hij is toegetakeld’

Familieleden van de 38-jarige Raymon Gokoel uit Emmeloord, die vorig jaar april stierf nadat de politie zijn huis was binnengegaan, geloven er niets van dat hartfalen de doodsoorzaak was, zoals de rijksrecherche constateerde. Ze spreken van ‘een onzin verklaring’ en zijn een crowdfunding-actie begonnen om geld in te zamelen voor een eigen onderzoek.

„Mijn zwager had niets aan zijn hart en de politie beweert dat ze alleen geweld hebben gepleegd rondom/bij zijn romp. Maar op de foto’s die wij hebben is er niks te zien op zijn romp. Alleen op zijn hoofd, benen en armen. Die waren helemaal toegetakeld”, schrijven broer Renaldo Gokoel en schoonzus Lidia Vos in een toelichting op de site Getfunded. Gistermiddag hadden 17 mensen bij elkaar 335 van de benodigde 4000 euro gedoneerd.

Quote

Wat de politie daar heeft gedaan weten we niet. Maar dat mijn broertje helemaal is toegeta­keld weten we wel

Renaldo Gokoel, broer van Raymon
  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland