Volledig scherm
© DG

Overvaller bejaarden in Emmeloord vijf jaar cel in

LELYSTAD / EMMELOORD - De rechtbank in Lelystad heeft Hans S. (45) uit Rotterdam veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf jaar.

Ze acht de man schuldig aan een woningoverval op een bejaard echtpaar in Emmeloord. De man en twee nog onbekende daders presenteerden zich eind december als nepagenten aan de deur van de woning in de Deltastraat.

Vuurwapen
Het echtpaar liet de mannen op goed vertrouwen binnen, maar eenmaal binnen werden ze met geweld en onder dreiging van een vuurwapen vastgebonden. De overvallers eisten zes ton, maar gingen er uiteindelijk vandoor met een buit van nog geen duizend euro en wat andere spullen. De politie trof sporen van S. aan op een achtergebleven handschoen, Duct-tape en een tie-wrap. Zelf meent S. dat hij erin geluisd is door leden van motorclub No Surrender, omdat hij zich onttrokken had aan de club na het doen van enkele klusjes in het clubhuis. Maar dit scenario vindt de rechtbank door de bewijsmiddelen niet aannemelijk. Bovendien wees het vrouwelijke slachtoffer hem aan bij een voorgeschotelde fotoreeks.

Proeftijd
De officier van justitie eiste twee weken geleden een celstraf van vier jaar waarvan één jaar voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar. Tot slot vorderde zij nog eens twaalf dagen cel, afkomstig van een voorwaardelijke straf waarvan de man tijdens de woningoverval nog van in proeftijd liep. De rechtbank vond een onvoorwaardelijke gevangenisstraf van langere duur meer recht doen aan de ernst van het feit, en volgde de tenuitvoerlegging van de twaalf dagen cel ook.

  1. Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over
    PREMIUM
    video

    Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over

    Die ongemakkelijke wandeling naar het toiletgebouw met een wc-rol onder je arm. Die volgepropte auto met potten, pannen, stoelen en andere spullen. Die krappe ruimte in je tent of caravan. Kamperen is leuk, maar heeft z'n beperkingen. Het Emmeloordse bedrijf Luxetenten.com heeft daar iets op gevonden en levert, de naam zegt het al, ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien. Wat te denken van een badkamer, keuken met vaatwasser en airco?  

Flevoland