Volledig scherm
De aankomst van vluchtelingen. Foto: ANP

Park voor 300 Polen aan Kuinderweg

LUTTELGEEST - Het gemeentebestuur van Noordoostpolder heeft begrip voor de wensen van uitzendorganisatie Level One om in één keer een park te bouwen voor het huisvesten van 300 arbeidsmigranten aan de Kuinderweg bij Luttelgeest.

Het park is vergelijkbaar met dat wat Level One zeer binnenkort aan de Visvijverweg bij Lelystad laat bouwen.

Driehonderd arbeidsmigranten in één keer op één plek is in strijd met het beleid van Noordoostpolder, dat uitgaat van eerst huisvesting van 150 arbeidsmigranten en pas een doorgroei naar 300 als duidelijk is dat er geen overlast is. Maar dan is het niet te financieren, geeft Level One aan.

Het woord is straks aan de gemeenteraad. Level One wil voor de zomer van 2017 beginnen met bouwen, het park moet dan eind 2017 klaar zijn.

Het plan voorziet in de bouw van studio's in kleine appartementencomplexen, een recreatiegebouw en een woning voor de beheerder, omlijst met een groensingel. Een klankbordgroep, met mensen uit de omgeving, heeft advies uitgebracht. Deze groep adviseert positief over het feit dat aanvrager Level One in één keer huisvesting voor 300 mensen wil realiseren.

Flevoland