Volledig scherm
De Deel in Emmeloord, op de foto vóór de werkzaamheden, kan bijna weer open. © Foto archief Freddy Schinkel

Parkeren op de Deel in Emmeloord kan bijna weer

De laatste hand wordt momenteel gelegd aan het straatwerk van het grote parkeerterrein op de Deel, in het centrum van Emmeloord. Vanaf 1 augustus is het voor weggebruikers weer mogelijk op het vernieuwde deel van het parkeerterrein te parkeren.

De toegang naar de Deel vanaf Onder de Toren was sinds begin maart dit jaar afgesloten voor alle verkeer en voetgangers. De ‘Grote Deel’ wordt nu het (parkeer)terrein voor auto’s, fietsen en grote evenementen. Er komt ook een looproute richting het winkelgebied, meldt de gemeente Noordoostpolder.

Busstation

Na de bouwvakvakantie, op 19 augustus, begint de aannemer met de uitvoering van de werkzaamheden aan de ‘Kleine Deel’. De bestrating wordt dan opgebroken en kabels en leidingen verlegd. Parkeren is daar dan niet meer mogelijk. De bedrijven en winkels blijven gewoon bereikbaar, evenals het busstation. 

De ‘Kleine Deel’, voor ‘t Voorhuys, wordt een soort verblijfsruimte met ook horeca. Om de bouw van dat horecapaviljoen mogelijk te maken, wordt ook een gedeelte van de Kleine Deel gereserveerd voor bouwopslag en werkruimte.

Flevoland