Jan Westmaas werd in oktober waarnemend burgemeester van Noordoostpolder.
Volledig scherm
PREMIUM
Jan Westmaas werd in oktober waarnemend burgemeester van Noordoostpolder. © Provincie Flevoland

Partijen willen duidelijkheid van burgemeester over onderzoek organisatie gemeente Noordoostpolder

De politiek in de Noordoostpolder kijkt reikhalzend uit naar de conclusies van het onderzoek van interim-burgemeester Jan Westmaas over hoe het college van burgemeester en wethouders en de ambtelijke organisatie met elkaar omgaan. Oppositiepartijen vinden het te lang duren voordat ze iets horen en willen weten wat zijn voorlopige bevindingen zijn.

PvdA heeft via schriftelijke vragen interim-burgemeester Westmaas gevraagd om een tussenrapportage te maken. Volgens de fractie is het tijd voor ‘openbaarheid en transparantie’. ,,De burgemeester is nu vijf maanden aan de slag, we willen graag duidelijkheid hebben. Inwoners vragen mij hoe het ervoor staat”, zegt fractievoorzitter Rien van der Velde. ,,Het is belangrijk dat er nu een tussenrapportage komt omdat we dan beter weten waar we aan toe zijn en de procedure voor een nieuwe burgemeester pas kan worden opgestart als de uitkomsten voor het onderzoek bekend zijn.”

  1. Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten
    PREMIUM

    Gezin ontsnapte aan de dood; afpersers wilden woning 's nachts in vlammen zetten

    De afpersers die vorig jaar brand stichtten in woningen in Emmeloord en Zeist, gingen meedogenloos te werk. Het gechanteerde gezin - waarvan de opa en oma in Emmeloord woonden - is aan de dood ontsnapt. Afpersers wilden de bewoners in hun slaap verrassen door flesjes met brandbare vloeistof en een molotov-cocktail naar binnen te werpen. De zoon, die wakker werd van het glasgerinkel, kon net op tijd een drama voorkomen.

Flevoland