Volledig scherm
Peter de Haan. © LinkedIn

Peter de Haan vertrekt bij Cultuurbedrijf Noordoostpolder

Peter de Haan neemt eind dit jaar afscheid als directeur van Cultuurbedrijf Noordoostpolder. Vanaf 1 januari 2019 gaat hij aan de slag bij het Museon, het museum voor wetenschap en cultuur in Den Haag. 

Het Cultuurbedrijf Noordoostpolder is in 2015 ontstaan uit een fusie tussen het Muzisch Centrum, theater ’t Voorhuys, Kunstuitleen Emmeloord en museum Schokland. De Haan gaf sinds de zomer van dat jaar leiding aan de organisatie.

,,Onder leiding van Peter de Haan is in de afgelopen jaren een stabiele basis voor verdere groei neergezet", aldus Jan Hendrik Sweers, voorzitter van de Raad van Toezicht. ,,Het is jammer dat Peter ons nu verlaat, maar we respecteren natuurlijk zijn keuze voor een nieuwe uitdaging."

  1. Harde deadline voor nieuwe polikliniek Emmeloord
    PREMIUM

    Harde deadline voor nieuwe polikli­niek Emmeloord

    Antonius Ziekenhuis in Sneek bereidt zich voor op de nieuwbouw van een volledig eigen polikliniek in Emmeloord. De instelling reageert hiermee op de dreiging dat het noodlijdende MC Groep, eigenaar van IJsselmeerziekenhuizen, moet afhaken bij het opzetten van een gezamenlijke kliniek. Uiterlijk 1 december wil Antonius Ziekenhuis weten waar het aan toe is, zegt bestuursvoorzitter Marcel Kuin. Daarna worden de eigen plannen doorgezet.

Flevoland