Net als Luttelgeest krijgt ook Marknesse een park voor 300 arbeidsmigranten.
Volledig scherm
Net als Luttelgeest krijgt ook Marknesse een park voor 300 arbeidsmigranten. © Foto Freddy Schinkel

Plan voor grootschalig ‘arbeiderskamp’ bij Marknesse ter inzage

Vanaf donderdag ligt bij de gemeente Noordoostpolder het nieuwe bestemmingsplan ter inzage dat de vestiging van een grootschalig ‘arbeiderskamp’ bij Marknesse mogelijk moet maken. Op een terrein aan de Oosterringweg, richting Luttelgeest, komen 150 geschakelde semi-permanente woningen te staan die plaats zullen bieden aan maximaal 300 arbeidsmigranten. Ook voorziet het plan in een beheerderwoning en de aanleg van 225 parkeerplaatsen.

 1. Vriendelijk én vastbesloten: staatssecretaris houdt vast aan aanmeldcentrum in Noordoostpolder
  PREMIUM
  7

  Vriende­lijk én vastbeslo­ten: staatsse­cre­ta­ris houdt vast aan aanmeldcen­trum in Noordoost­pol­der

  Hij is vriendelijk, makkelijk benaderbaar en lijkt oprecht begrip te hebben voor de zorgen van omwonenden over een aanmeldcentrum bij AZC Luttelgeest. Anderzijds laat staatssecretaris Eric van der Burg (VVD) er geen twijfel over bestaan: dat centrum is hard nodig en hij kan het, plat gezegd, erdoor drukken. Zijn reactie op SGP-Kamervragen spreekt boekdelen. Pakt hij door?
 2. ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’
  VRAAG & ANTWOORD

  ‘Mag ik rechts inhalen op de snelweg als anderen onnodig links rijden?’

  ‘Op de route Eindhoven-Schiphol bestaat een groot deel van de snelweg uit vijf rijstroken’, aldus lezer Tuscar Leiseboer in de vraag & antwoord-rubriek van onze autoredactie. ‘Vaak rijden er auto’s op de vierde of zelfs vijfde rijstrook terwijl er meer dan genoeg ruimte is op de eerste drie. Als ik op de eerste strook rijd en zo’n auto in wil halen, moet ik dan helemaal naar de vijfde (meest rechter) strook als er iemand op de vierde rijdt?’