Volledig scherm
De Poiesz in de Zuidert. © Dik van Herwaarden

Poiesz bouwt geen nieuwe supermarkt in centrum van Emmeloord

Supermarktketen Poiesz ziet af van de bouw van een nieuwe supermarkt in het centrum van Emmeloord. De koers is helemaal gericht op het vergroten en vernieuwen van de supermarkt in de wijk De Zuidert.

Poeisz was tot voor kort nog volop in de race voor de bouw van een nieuwe supermarkt in het centrum van Emmeloord. De twee winkels, aan de Noordzijde in het centrum en die in de Zuidert, zouden dan sluiten. De aandacht was helemaal gericht op de bouw aan de Deel. Nu daar geen nieuwe supermarkt komt, ligt de focus op de winkel in de Zuidert. 

In een nieuwe supermarkt aan het Kettingplein, heeft Poiesz geen trek. ,,Het wordt daar zo’n gribus met al die supermarkten. Daarin hebben we geen trek”, aldus Jellien Posthuma van Poiesz Supermarkten. Zij wijst daarbij op de Jumbo, die al aan het Kettingplein zit, en de ideeën van de Aldi naar het centrum te verkassen.

Negatieve reacties

Daarbij komt dat Poiesz veel negatieve reacties kreeg op de plannen om de supermarkt in de Zuidert te sluiten. Dat was voorwaarde van de gemeente als het concern nieuw wilde bouwen in het centrum. ,,Veel mensen gaven te kennen het bijzonder spijtig te vinden als de supermarkt in de Zuidert zou sluiten. De winkel heeft een belangrijke functie in de buurt”, geeft Posthuma aan. ,,Soms moet je nu eenmaal je plannen aanpassen. We zijn een andere koers gaan varen.”

Quote

Veel mensen gaven te kennen het bijzonder spijtig te vinden als de supermarkt in de Zuidert zou sluiten

Jellien Posthuma, Poiesz

Poiesz wil de supermarkt in de Zuidert vergroten en vernieuwen. Dat is volgens het concern noodzakelijk om die ‘duurzaam te kunnen exploiteren’. Wat dat voor de andere winkels in het winkelcentrum betekent, is nog niet precies duidelijk. Poiesz heeft ideeën één of meerdere units aan de supermarkt toe te voegen. Nu staat er met enige regelmaat een unit leeg. Alles bij elkaar moet het winkelcentrum een uitstraling krijgen die meer van deze tijd is.

Flevoland