Volledig scherm
PREMIUM
Volleybalsters van Espel-Creil in actie. © Volleybalvereniging Espel-Creil

Polderdorpen zetten samen nieuwe volleybalvereniging op: ‘Meer een kans dan een bedreiging’

Drie volleybalverenigingen uit de Noordoostpolder hebben besloten gezamenlijk verder te gaan. SC Bant, VV Espel-Creil en VV Rutten 88 worden samengevoegd tot de nieuw opgerichte volleybalvereniging TriVia. De afzonderlijke verenigingen hebben deze stap genomen om de toekomst van het volleybal in de polderdorpen veilig te stellen. De gemeente Noordoostpolder is blij met de stap.

Gesprekken over de samenwerking liepen al sinds begin vorig jaar. ,,Die waren heel positief", licht Jan-Willem van der Wal toe. Hij is de voorzitter van VV Espel-Creil en zal die functie ook gaan vervullen bij TriVia. ,,Bij samenwerkingen in bijvoorbeeld het voetbal is het dorp vaak heel emotioneel betrokken, onder meer vanwege een eigen accommodatie. Maar de volleybalverenigingen die nu samengaan speelden al in dezelfde sporthal in Creil.” Door de samenwerking willen de clubs elkaar versterken op onder meer het gebied van trainers en scheidsrechters, de aanschaf van materiaal, onderhoud en de spelmogelijkheden.

  1. Echtpaar staat doodsangsten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overvallers dreigen pink af te knippen

    Echtpaar staat doodsang­sten uit tijdens overval op boerderij in Emmeloord: overval­lers dreigen pink af te knippen

    Bij het uitladen van zijn busje krijgt agrariër Dieleman direct een pistool tegen zijn hoofd. Als zijn vrouw hem even later zoekt in de schuur, wordt een zak over haar hoofd getrokken. ,,Waar liggen de drugs?”, schreeuwen de drie overvallers. Ze dreigen vingers af te knippen en tenen kapot te slaan. Als na 2,5 uur blijkt dat tussen de aardappelen écht niets te halen is, verlaten ze het boerenerf bij Emmeloord.

Flevoland