Een 14-jarig meisje is ernstig mishandeld door twee jongens in Emmeloord. Dat gebeurde in de Moerasandijviestraat.
Volledig scherm
Een 14-jarig meisje is ernstig mishandeld door twee jongens in Emmeloord. Dat gebeurde in de Moerasandijviestraat. © Foto Freddy Schinkel

Politie doet buurtonderzoek in Emmeloord na mishandeling 14-jarig moslimmeisje

De politie voert vandaag een passantenonderzoek en een buurtonderzoek uit in Emmeloord. Aanleiding is de mishandeling  vorige week woensdagmiddag van een 14-jarig meisje uit die plaats. Ze werd naar eigen zeggen door twee blonde jongens van haar fiets geduwd en vervolgens geschopt en geslagen omdat ze weigerde haar hoofddoek af te doen.

Maandag deed de politie een getuigenoproep, maar die heeft nog geen concrete tips opgeleverd. ,,Op dit moment hebben wij nog geen getuigen gesproken die ons meer informatie kunnen geven over de zaak”, zegt woordvoerder Willemijn Pomper van de politie Midden-Nederland. ,,Wij doen vandaag een passantenonderzoek in de hoop getuigen te spreken die ons kunnen helpen in het onderzoek. Ook is er een buurtonderzoek geweest.”

Camerabeelden

De recherche onderzoekt het incident. Meerdere agenten zijn op de zaak gezet. Volgens Pomper wordt er prioriteit gegeven aan het onderzoek vanwege het gebruikte geweld. ,,Zoals gezegd houden we vandaag een passantenonderzoek en buurtonderzoek en hopen we dat we hieruit meer informatie krijgen. Ook andere opsporingshandelingen, zoals het bekijken van eventuele camerabeelden, zullen we verrichten om te proberen de zaak op te lossen. Als er mensen zijn die over relevante camerabeelden beschikken dan hopen wij dat zij zich bij ons melden.”

De politie heeft geen reden te twijfelen aan het verhaal van het 14-jarige slachtoffer. ,,Als wij de aangifte niet serieus zouden nemen, waarom zouden wij dan zoveel moeite in een onderzoek steken?”, aldus Pomper.

Er zijn nog geen verdachten aangehouden.

Flevoland