Volledig scherm
Aan deze straat nam de politie 25 auto's in beslag. © Google Maps/Streetview. Inzet: Politie

Politie neemt 25 auto’s in beslag bij garage in Emmeloord

De politie heeft 25 auto’s in beslag genomen bij een garage aan de Landbouwkade in Emmeloord. De eigenaar en twee andere verdachten zijn aangehouden. 

In hetzelfde onderzoek werd een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen in een woning in Emmeloord, meldt de politie op Facebook. In de garage, met ‘JB Auto’s’ op de gevel, zou in harddrugs worden gehandeld. ,,Het ging niet om plantjes, hoorde ik van de politie’’, vertelt een buurman, die niet met naam in de krant wil. Meerdere garagebedrijven hebben de laatste jaren gebruik gemaakt van het pand. De aangehouden ondernemer zat er nog maar enkele maanden, zeggen ondernemers elders in de straat tegen deze krant. 

Rustig

Volgens deze buren was het vaak rustig bij JB Auto's. ,,Ik zag er eigenlijk geen klanten. De eigenaar vertelde me dat hij vooral via internet contact had met zijn klanten. Ja, dat kan natuurlijk’’, zegt eerdergenoemde buurman. De auto's zijn enkele weken geleden al in beslag genomen. Enkele dagen eerder, op 12 december, was er een inval van de politie.  ,,Dat was een spektakel’’, zegt de buurman. 

De politie meldt verder op Facebook dat de auto’s in beslag zijn genomen in overleg met het Openbaar Ministerie. De politie kan nog geen toelichting geven op het bericht. Onduidelijk is waarom het nieuws nu pas wordt gedeeld. 

}xml:space="preserve">
Download hier de nieuwe app van de Stentor!Klik hier voor iPhone/iPad .. of hier voor Android (bijv. Samsung)
Volledig scherm
Foto ter illustratie © ANP

Flevoland