Volledig scherm
Harald Bouman op Schokland. © Foto Freddy Schinkel

Politiek Noordoostpolder: beschuldigen van Harald Bouman is ‘beschadigend’

De coalitiepartijen in de Noordoostpolder (CDA, ChristenUnie-SGP, VVD en Politieke Unie) en GroenLinks en D66 nemen afstand van de ‘serieuze aantijgingen’ aan het adres van de opgestapte burgemeester Harald Bouman. Deze beschuldigingen van grensoverschrijdend gedrag zijn ‘wat ons betreft niet gebaseerd op feiten’. 

Dat staat in een gezamenlijk statement dat vrijdagavond is verstuurd. Meerdere mensen zouden de afgelopen tijd op het gemeentehuis geklaagd hebben over grensoverschrijdend gedrag door Bouman, meldde Omroep Flevoland deze week. Dit zou meespelen bij zijn plotselinge vertrek. Er werd geen officiële klacht ingediend. Uit onderzoek bleek niet dat de klachten gegrond waren. 

Videoboodschap

In een speciaal opgenomen videoboodschap die naar de Stentor werd gemaild, zei Bouman diep geraakt te zijn door de berichten over ongepast gedrag. ,,Het raakt me ongelofelijk. En niet alleen mezelf. Maar het is ook beschadigend voor mijn gezin.” Hij verwerpt de aantijgingen. De ex-burgemeester zegt ontslag te hebben genomen vanwege te groot verschil van inzicht met zijn directe werkomgeving. 

Quote

Wij betreuren dit ernstig en nemen hier dan ook afstand van

Coalitiepartijen Noordoostpolder

Volgens de zes partijen zijn de aantijgingen ‘beschadigend’ en niet gebaseerd op feiten. ‘Wij betreuren dit ernstig en nemen hier dan ook afstand van. Desondanks hopen wij op begrip voor onze terughoudendheid in onze communicatie hierover naar buiten. Wij wensen alle betrokken partijen veel sterkte toe in deze periode’.

Statement

Op verzoek van de oppositiepartijen is er maandagavond een ingelaste raadsvergadering om te praten over het opstappen van Bouman. Het is nog onbekend of deze bijeenkomst openbaar of besloten is. ,,Waarschijnlijk komen wij na afloop met een statement’’, zegt wethouder Marian Uitdewilligen, die het woord doet namens het college.   

Flevoland