Volledig scherm
Bij ProFashion is vanaf donderdag tweedehands kleding te verkrijgen. © Louise van den Broek

Praktijkschool Aeres in Emmeloord opent kledingwinkel

Het schoolgebouw van Aeres Praktijkonderwijs biedt vanaf deze donderdag ook onderdak aan een winkel: ‘ProFashion’, een zaak waar tweedehands kleding door leerlingen van het praktijkonderwijs zelf wordt verkocht.

De winkel wordt, evenals als het al aanwezige lunchcafé, grotendeels gerund door circa twaalf leerlingen van het praktijkonderwijs van de onderwijsinstelling. Initiatiefnemers zijn Gerda Zwemer en Adelheid Bekhof. Eerstgenoemde is enthousiast over het project: ,,Het is prachtig. We werken hierin samen met kringloopzaak Waypoint op Urk. Wij halen de artikelen op en sorteren het. Het heeft dus enerzijds een maatschappelijk doel en tegelijkertijd leren leerlingen in de praktijk wat het is om in een winkel te werken.’’

Opening

Deze donderdag, 12 december, is bij Aeres Praktijkonderwijs in Emmeloord een wintermarkt. Rond 19.00 uur is de opening van de tweedehands kledingwinkel, met de naam ‘ProFashion’. Bij die opening zijn voor de klanten ook goodiebags aanwezig. ProFashion is na de start op donderdag elke maandag tot en met vrijdag geopend vanaf 10.00 tot 14.00 uur. Iedereen kan dan een kijkje nemen in de zaak.

In de winkel wordt, onder begeleiding van een docent, voornamelijk kleding verkocht. Toch zijn er ook enkele andere artikelen te koop: ,,Zoals schoenen en tassen. Bovendien hebben we gezonde snacks, broodjes en drinken’’, vertelt Gerda Zwemer.

De wintermarkt van Aeres is donderdag vanaf 17.00 tot 21.00 uur. Dan verkopen studenten bijvoorbeeld hun eigen werkstukken, leerkrachten verzorgen live-muziek, ondernemers uit de omgeving vullen kraampjes met artikelen en er worden kerstartikelen verkocht.

Flevoland