Volledig scherm
Een openbare laadpaal aanvragen kan vanaf eind dit jaar in Noordoostpolder. © ANP

Publieke laadpaal aanvragen kan vanaf eind dit jaar in Noordoostpolder

Inwoners van Noordoostpolder die geen mogelijkheden om op eigen erf een laadpaal voor hun elektrische auto te realiseren, kunnen nog dit jaar bij de gemeente vragen om een openbare laadpaal. Noordoostpolder wil daarvoor een contract aangaan met het project MRA-Elektrisch.

In die organisatie werken verschillende overheden in Flevoland, Utrecht en Noord-Holland samen om elektrisch vervoer te stimuleren.

Behoefte

Volgens wethouder Anjo Simonse groeit de behoefte aan extra laadpalen in de gemeente die voor iedereen toegankelijk zijn. Hij houdt er rekening mee dat er dit jaar nog tien aanvragen zullen binnenkomen, en volgend jaar maximaal 20.

De mogelijkheid om een laadpaal aan te vragen ontstaat nog voor het einde van het jaar. De aanvraag kan worden ingediend via de website www.mra-e.nl. Deze organisatie zal het publieke laadnetwerk organiseren en beheren. De gemeente draagt per laadpaal eenmalig 500 euro bij.

  1. Werkloosheid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Werkloos­heid Flevoland licht omhoog door aflopende contracten

    Eind vorige maand waren 6728 Flevolanders - 3 procent van de beroepsbevolking - afhankelijk van een werkloosheidsuitkering. Dat waren er wel wat meer dan eind december, maar aanzienlijk minder dan in dezelfde periode vorig jaar. In de afgelopen twaalf maanden daalde het aantal uitkeringsgerechtigden met 14,2 procent. De daling van de werkloosheid in Flevoland gaat daarmee sneller dan het landelijk gemiddelde, blijkt uit cijfers van het UWV.

Flevoland