Volledig scherm
PREMIUM
Bas Stuij uit Emmeloord, hier op een archieffoto uit 2017, was secretaris van de Omroep voor Zieken en Ouderen en wordt bedreigd. © Freddy Schinkel

Raadsels rondom bedreigingen ziekenomroep Emmeloord

Een radio-uitzending onder hoogspanning. Vanochtend presenteert Yeşim Yilmaz in principe weer haar programma voor de ziekenomroep in Emmeloord. In de week waarin medewerkers en zijzelf beveiliging hebben gekregen na bedreigingen. Wat is er toch aan de hand?

De geschiedenis herhaalt zich. Al drie keer zijn medewerkers en bestuursleden van ziekenomroep OZONOP de afgelopen jaren bedreigd. Telkens was de boodschap hetzelfde: stop met het uitzenden van het Turkse programma van Yilmaz. De bedreigingen kwamen iedere keer na onrust in Turkije. In 2016 bijvoorbeeld, na de couppoging. En nu, in de week dat Turkije het grensgebied van Syrië binnentrok om de Koerden daar te verjagen.

  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland