Volledig scherm
Het regenboogpad, mét nijntje-verkeerslicht © ANP

Regenboogpad bij Zuyderzee Lyceum Emmeloord

EMMELOORD - Ook in Emmeloord komt een regenboogpad, een blijk van tolerantie ten opzichte van homoseksuelen, lesbiënnes en transgenders.

Vrijdag 9 december, Paarse Vrijdag, krijgt Emmeloord zijn eerste kleurrijke oversteekplaats. Het idee komt van Sara Houtman, leerlinge van het Zuyderzee Lyceum. De oversteekplaats komt in de Professor ter Veenstraat bij het Zuyderzee Lyceum. Noordoostpolder laat hiermee zien open te staan en tolerant te zijn voor iedereen; ongeacht de seksuele voorkeur. Burgemeester Aucke van der Werff, Sara Houtman en Anja Roelfs, locatiedirecteur van het Zuyderzee Lyceum, nemen de oversteekplaats officieel in gebruik om 10.00 uur.

LGBT
De oversteekplaats vertoont gelijkenis met een zebrapad, maar dan uitgevoerd in de kleuren van de regenboog: rood, oranje, geel, groen, blauw, paars. Sara Houtman licht de bedoeling toe: "De oversteekplaats is gebaseerd op de regenboogvlag die bekend staat als de LGBT vlag, die staat voor de acceptatie en tolerantie van de zoekenden, de homo-, bi-, inter-, a- en transseksuelen en personen van alle genderidentiteiten."

Burgemeester Aucke van der Werff: "Met de oversteekplaats benadrukken we dat de gemeente tolerant is voor iedereen. We bieden een veilige omgeving, die openstaat voor alle mensen."

Anja Roelfs is verheugd dat de oversteekplaats voor de school komt. "Zo komen veel jongeren ermee in aanraking", zegt ze. "En dat is belangrijk voor de brede acceptatie van iedereen, ongeacht de seksuele voorkeur."

Paarse Vrijdag is een dag waarop scholieren en studenten door het dragen van de kleur paars op school hun solidariteit kunnen tonen met homoseksuelen, biseksuelen, lesbiennes en transgenders.

  1. Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over
    PREMIUM
    video

    Tenten met jacuzzi vanuit polder hele wereld over

    Die ongemakkelijke wandeling naar het toiletgebouw met een wc-rol onder je arm. Die volgepropte auto met potten, pannen, stoelen en andere spullen. Die krappe ruimte in je tent of caravan. Kamperen is leuk, maar heeft z'n beperkingen. Het Emmeloordse bedrijf Luxetenten.com heeft daar iets op gevonden en levert, de naam zegt het al, ruime tenten die van alle gemakken zijn voorzien. Wat te denken van een badkamer, keuken met vaatwasser en airco?  

Flevoland