Volledig scherm
De vier gevels in één beeld. © Eigen foto

Renovatie basisschool de Lichtboei weer een stap verder

De eerste fase van de renovatie van basisschool de Lichtboei in Emmeloord is zo goed als afgerond. En daarmee is een belangrijke stap gezet naar de realisatie van een kindcentrum in Emmeloord-West, kindcentrum Espelervaart.

De architect heeft een kleurrijke school ontworpen. De buitengevels ademen de sfeer van de vier seizoenen. En die kleuren geven in de verschillende delen van het gebouw een ‘nagalm’.

Ook buiten is hard gewerkt aan een mooi schoolplein. Dat is een speelplein voor de leerlingen en voor kinderen uit de buurt, met een speelterrein en een pannakooi.

Noodlokalen

Binnenkort begint de sloop van de zes noodlokalen die achter de school staan. Voor de buurtbewoners ontstaat zo weer ruimte rond hun woningen. De noodlokalen stonden er bijna twintig jaar. In plaats daarvan komt er een terras en per schoolgroep een moestuin, zodat ook buiten gewerkt en geleerd kan worden.

Daarna volgen nog het opknappen van het onderbouwgebouw, de aanleg van de moestuinen, hekwerk en de pleinen met voor de kleuters met onder andere een verkeersplein.

Vorige week was de ingebruikname van het bovenbouwgebouw. De leerlingen verzamelden zich op het plein en zongen het ‘Lichtboei- en het openingslied’. Kevin van Nijen geassisteerd door de leerlingambassadeurs van de school verrichtten de openingshandelingen.

Volledig scherm
Een open en lichte school. © Eigen foto
Volledig scherm
Juf Leonie leidt openingsceremonie. © Eigen foto
Volledig scherm
De opening door Kevin. © Eigen foto

Flevoland