Rotonde in plaats van kruispunt bij Bant: veiliger én sneller

videoVeiliger, dat moet de afrit van de A6 bij Bant nu zijn. Na twee weken is de viersprong verdwenen en de rotonde klaar.

Automobilisten vanaf Emmeloord zien niet langer het verkeer op de Oosterringweg op hoge snelheid voorlangs schieten. Maar kunnen invoegen op de rotonde. Door de lagere snelheid is de oversteek veiliger, stelt Rijkswaterstaat. Op de oude kruising vonden regelmatig ongelukken en bijna-crashes plaats.

Door de rotonde verbetert ook de doorstroming, vindt Rijkswaterstaat. Door de lage snelheid krijgen auto's op de afrit beter de kans om zich tussen het verkeer op de Oosterringweg te mengen.

Volledig scherm
Rotonde Bant. © Videostill
  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland