Rotonde in plaats van kruispunt bij Bant: veiliger én sneller

videoVeiliger, dat moet de afrit van de A6 bij Bant nu zijn. Na twee weken is de viersprong verdwenen en de rotonde klaar.

Automobilisten vanaf Emmeloord zien niet langer het verkeer op de Oosterringweg op hoge snelheid voorlangs schieten. Maar kunnen invoegen op de rotonde. Door de lagere snelheid is de oversteek veiliger, stelt Rijkswaterstaat. Op de oude kruising vonden regelmatig ongelukken en bijna-crashes plaats.

Door de rotonde verbetert ook de doorstroming, vindt Rijkswaterstaat. Door de lage snelheid krijgen auto's op de afrit beter de kans om zich tussen het verkeer op de Oosterringweg te mengen.

Volledig scherm
Rotonde Bant. © Videostill
  1. Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alternatief vinden voor gedupeerde bruiloftsgasten
    PREMIUM
    video

    Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alterna­tief vinden voor gedupeerde bruilofts­gas­ten

    Terwijl de restanten van de tot groepsaccommodatie omgebouwde schuur nog nasmeulen, zijn de broers Wietze en Han van Wegen al druk bezig met het regelen van een alternatieve feestlocatie voor twee bruiloftsfeesten. Een felle brand legde het levenswerk van de eigenaren van vakantiepark Eigen Wijze in Bant vannacht in de as, maar daar al te lang bij stilstaan doen de twee niet. Wietze: ,,Dat zit in de aard van het beestje, het is gebeurd, we moeten verder.’’

Flevoland