Volledig scherm
PREMIUM
Vernielde verkeersborden komen regelmatig voor in bijvoorbeeld Kampen, Noordoostpolder en op Urk. © Lex van Lieshout- ANP

Schade rond jaarwisseling in Flevoland-Kampen loopt op tot tienduizenden euro’s

De vijf gemeenten in de regio Flevoland-Kampen hebben in totaal zeker enkele tientallen duizenden euro’s aan schade geleden aan eigendommen, als gevolg van vuurwerk, carbidschieten of andere vernielingen rond de jaarwisseling. Met name in de Noordoostpolder gaat het schadebedrag de laatste jaren omhoog.

,,We zien een trend van weer oplopende schades’’, concludeert woordvoerder Annemieke Reitsma van de Noordoostpolder. Het schadeoverzicht laat daar nu een bedrag zien van afgerond 6.400 euro, hoofdzakelijk veroorzaakt door vuurwerk dat is afgestoken bij afvalbakken, verkeersborden en een enkel speeltoestel. Het bedrag was begin 2016 en 2017 nog ruim onder de 3.000 euro. Veruit het grootste schadebedrag rond deze jaarwisseling komt uit Emmeloord. Bant, Luttelgeest, Kraggenburg, Nagele, Tollebeek, Creil en Rutten hebben op basis van het gemeentelijk overzicht geen schade gehad rond de jaarwisseling. Overigens is de verzekeringsschade, gemeld door scholen, in deze gemeente circa 8.700 euro.

Flevoland