Volledig scherm
Vernieling van een raam is voor de Bonifatius mavo reden om aangifte te doen. © Bonifatius mavo

School in Emmeloord doet aangifte na uit de hand gelopen examenstunt

De Bonifatius mavo in Emmeloord heeft aangifte gedaan na de vernieling van een raam in de school. Dit gebeurde woensdag bij een examenstunt. Ramen van omwonenden werden ook besmeurd.

Voor de examenstunt op de Bonifatius mavo was onder meer een deel van de school ingepakt met wc-papier. ,,Een examenstunt hoort er bij. Dat is alleen geen excuus om een raam te vernielen en bij een omwonende de ramen te besmeuren”, laat wijkagent Sander te Vaarwerk weten. ,,De ramen van de buurtbewoner zijn bekogeld met eieren.”

De politie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Politieagent Te Vaarwerk hoopt dat diegene die verantwoordelijk is voor de vernieling van het raam zich bij hem gaat melden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken wilde bij de school niemand iets vertellen over het voorval.

  1. Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alternatief vinden voor gedupeerde bruiloftsgasten
    PREMIUM
    video

    Brand verwoest levenswerk broers Bant. Maar enige wat telt: alterna­tief vinden voor gedupeerde bruilofts­gas­ten

    Terwijl de restanten van de tot groepsaccommodatie omgebouwde schuur nog nasmeulen, zijn de broers Wietze en Han van Wegen al druk bezig met het regelen van een alternatieve feestlocatie voor twee bruiloftsfeesten. Een felle brand legde het levenswerk van de eigenaren van vakantiepark Eigen Wijze in Bant vannacht in de as, maar daar al te lang bij stilstaan doen de twee niet. Wietze: ,,Dat zit in de aard van het beestje, het is gebeurd, we moeten verder.’’

Flevoland