Volledig scherm
Vernieling van een raam is voor de Bonifatius mavo reden om aangifte te doen. © Bonifatius mavo

School in Emmeloord doet aangifte na uit de hand gelopen examenstunt

De Bonifatius mavo in Emmeloord heeft aangifte gedaan na de vernieling van een raam in de school. Dit gebeurde woensdag bij een examenstunt. Ramen van omwonenden werden ook besmeurd.

Voor de examenstunt op de Bonifatius mavo was onder meer een deel van de school ingepakt met wc-papier. ,,Een examenstunt hoort er bij. Dat is alleen geen excuus om een raam te vernielen en bij een omwonende de ramen te besmeuren”, laat wijkagent Sander te Vaarwerk weten. ,,De ramen van de buurtbewoner zijn bekogeld met eieren.”

De politie gaat onderzoeken wat er precies is gebeurd. Politieagent Te Vaarwerk hoopt dat diegene die verantwoordelijk is voor de vernieling van het raam zich bij hem gaat melden. Ondanks herhaaldelijke verzoeken wilde bij de school niemand iets vertellen over het voorval.

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland