Volledig scherm
Dit keer vanaf het begin van het nieuwe schooljaar extra bussen op lijn 141 naar Kampen. © Foto Freddy Schinkel

Schooljaar begint met extra bussen op lijn 141 naar Kampen

In plaats van af te wachten hoe het zich zal ontwikkelen zet Connexxion nu op voorhand vanaf het begin van het nieuwe schooljaar extra bussen in op lijn 141 van Urk naar Kampen om scholieren vanuit de Noordoostpolder richting Zwolle te vervoeren.

Daarmee moet worden voorkomen dat chauffeurs haltes op de route voorbij rijden omdat de bussen te vol zitten. Dat was de afgelopen jaren regelmatig het geval omdat het werkelijke aantal reizigers bij start van het nieuwe schooljaar nogal afweek van de inschatting.

Politieke Unie stelde over de buslijn onlangs vragen aan het college van burgemeester en wethouders. „Het probleem leek zich ieder jaar te herhalen. Wij wilden er zeker van zijn dat het dit jaar niet gebeurt”, aldus indiener Mark Dieleman.

Gerustgesteld

Hij is gerustgesteld. Uit de beantwoording blijkt dat er nu op voorhand extra bussen worden ingezet. Een voortzetting van het beleid dat in de loop van vorig schooljaar werd ingezet. Nadat in de spits extra bussen werden ingezet zijn er geen klachten meer geweest.

Flevoland