Volledig scherm
De man botste met zijn scooter op een busje. © GinoPress

Scooterrijder ernstig gewond bij eenzijdig ongeval op Urk

Bij een eenzijdig ongeval is de bestuurder van een scooter vandaag rond 02:00 uur ernstig gewond geraakt. De man botste op een geparkeerd busje en kwam hierdoor ten val.

Naast twee ambulances, kwam ook de traumahelikopter uit Amsterdam ter plaatse. Deze landde op de begraafplaats, net buiten het dorp. De arts van de traumahelikopter bood medische assistentie en is meegereden in de ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle. Daar zal de gewonde scooterrijder verder aan zijn verwondingen worden behandeld, aldus de politie.

De politie deed uitgebreid onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De weg was hiervoor lange tijd afgesloten.

  1. Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten
    Video

    Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten

    Jarenlang was het lastig om hun 'klantjes' aan het werk te krijgen toen de economische crisis de bouwsector in z'n greep hield. Nu is het precies andersom. Werkgevers staan in de rij voor de jongeren die geschoold worden tot timmerman, metselaar of tegelzetter bij de Opleidingsvereniging Genemuiden. ,,Soms zeggen werkgevers al vooraf bij een jongere die bij ons begint: 'die wil ik straks'. Die kennen ze dan al van een stage'', vertelt directeur Freddie Buitenhuis van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

Flevoland