Volledig scherm
Aankomst - na een jaar afwezigheid - van Sinterklaas aan de Zuiderkade in Emmeloord.Foto Freddy Schinkel, IJsselmuiden © 181117 © Foto Freddy Schinkel

Sinterklaas vindt boot voor Emmeloord

Daar was hij dan, zaterdagmiddag: Sinterklaas. De goedheiligman kwam per boot aan in Emmeloord. Na twee jaar had hij een vaartuig gevonden.

Een volle Zuiderkade zag dat de Sint na een jaar zonder boot weer via het water in Noordoostpolder arriveerde. Hij had een tiental zwarte pieten bij zich. Een aantal had een opvallend gezicht, namelijk geïnspireerd door Mondriaan. De kunstschilder stond dit jaar centraal tijdens het Tulpenfestival.

  1. Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten
    Video

    Werkgevers in de rij voor timmer- en metseltalenten

    Jarenlang was het lastig om hun 'klantjes' aan het werk te krijgen toen de economische crisis de bouwsector in z'n greep hield. Nu is het precies andersom. Werkgevers staan in de rij voor de jongeren die geschoold worden tot timmerman, metselaar of tegelzetter bij de Opleidingsvereniging Genemuiden. ,,Soms zeggen werkgevers al vooraf bij een jongere die bij ons begint: 'die wil ik straks'. Die kennen ze dan al van een stage'', vertelt directeur Freddie Buitenhuis van de Opleidingsvereniging Genemuiden (OVG).

Flevoland