Het proces om een plan te maken om de oudste straten van Emmeloord te herontwikkelen gaat beginnen. Henny Westerhof in haar tuin in de Rietstraat.
Volledig scherm
PREMIUM
Het proces om een plan te maken om de oudste straten van Emmeloord te herontwikkelen gaat beginnen. Henny Westerhof in haar tuin in de Rietstraat. © Foto Freddy Schinkel

Sloop en renovatie opties voor oudste woningen van Emmeloord: ‘Ik ga hier voor geen goud weg’

Wat moet er gebeuren met de oudste woningen van Emmeloord? Die vraag hoopt woningcorporatie Mercatus binnen één jaar in samenspraak met bewoners en gemeente te beantwoorden. Renovatie, dan wel sloop van (een deel van) de ruim 75 jaar oude huizen in de Rietstraat en Zeebiesstraat zijn de opties die op tafel liggen.

 1. De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappelen kan ik corona voorkomen’
  PREMIUM
  Video

  De boer als dokter van de toekomst: ‘Door mijn aardappe­len kan ik corona voorkomen’

  Akkerbouwer Arnold van Woerkom (74) doet het helemaal anders. Hij heeft zijn land al 10 jaar niet geploegd en vertroetelt het met natuurlijk materiaal. Hierdoor bevatten zijn aardappelen volgens hem veel meer voedingsstoffen dan een doorsnee supermarktaardappel. En dat is goed voor de weerstand. Zo goed, dat hij zijn gewas als preventief medicijn ziet. ,,We moeten écht anders gaan denken over voedsel.”
 1. Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier
  Play

  Video van de Dag | Plons! Honkbalfan bemachtigt bal op unieke manier

  10 mei
 2. Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval
  Play

  Vrouw PSV'er Zahavi bedreigd met vuurwapen bij overval

Flevoland