Volledig scherm
De SP in Noordoostpolder wil paal en perk stellen aan het inkomen van de bestuurder van jeugdzorgorganisatie Vitree.

SP Noordoostpolder stelt salaris Vitreebestuurder aan de kaak

De SP-fractie in de Noordoostpolder gaat maandagavond in de gemeenteraadsvergadering het inkomen van de bestuurder van jeugdzorgorganisatie Vitree aan de orde stellen. 

Die verdient volgens fractievoorzitter Tjitske Hoekstra bijna 141.000 euro per jaar. Aangezien dit ruim twintig mille meer is dan is vastgesteld in de Wet Normering Topinkomens, wil de SP dat het college van Noordoostpolder druk gaat uitoefenen op de bestuurder in kwestie om met minder salaris genoegen te nemen. De redenatie van de SP is klip en klaar: geld voor de zorg moet naar de zorg.

Hoekstra voelt zich in haar oproep gesteund door de Tweede Kamer, omdat die een motie heeft aangenomen waarin de regering wordt verzocht gemeenten voldoende te ondersteunen wanneer zij maatregelen willen treffen om de topinkomens van bestuurders bij publieke organisaties in hun gemeente te beperken. 

  1. Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen
    PREMIUM
    video

    Japan, Duitsland en Frankrijk kijken bij ons: Zo uniek is de balgstuw Ramspol bij Kampen

    De balgstuw Ramspol is uniek in de wereld. Wat gekscherend een fietsband wordt genoemd, garandeert tienduizenden inwoners in de Kop van Overijssel droge voeten bij een noordwesterstorm. Het opgeblazen rubberdoek is het toonbeeld van Hollandse innovatie in de strijd tegen het water. Volgende week komen opnieuw buitenlandse ingenieurs langs om het ‘wereldwonder’ á 116 miljoen euro te zien. Vanwege inspectie is de balg dan een aantal dagen opgeblazen. Publiek kan vanaf een uitzichtpunt het proces volgen.

Flevoland