Volledig scherm

Station Lelystad-Zuid niet in beeld bij NS

LELYSTAD - De NS zal zeker niet voor 2025 een station bouwen in Lelystad-Zuid. Berekeningen tonen aan dat er te weinig reizigers zijn om er een trein te laten stoppen, zegt woordvoerder Nico de Bruijne. "Provincie en gemeente zijn er niet blij mee, maar het is niet anders." Dit heeft in belangrijke mate te maken met nieuwbouwwijk Warande in Lelystad-Zuid, die zich langzamer ontwikkelt dan gehoopt. Ook van een 'regiopoort' is momenteel geen sprake, terwijl de NS dit concept enkele jaren geleden nog wilde loslaten op Lelystad-Zuid.

 1. Hotelkamers in Poldertoren in Emmeloord mogelijk begin volgend jaar al klaar na groen licht subsidie van provincie
  PREMIUM

  Hotelka­mers in Polderto­ren in Emmeloord mogelijk begin volgend jaar al klaar na groen licht subsidie van provincie

  Begin volgend jaar overnachten mogelijk al de eerste gasten in de twee hotelkamers in de Poldertoren in Emmeloord. Provinciale Staten van Flevoland zijn akkoord gegaan met een subsidie van ruim 9 ton aan de gemeente voor de restauratie van de oude watertoren. Twan Hakvoort, eigenaar van Hotel Restaurant Grandcafé ’t Voorhuys, wil iets unieks realiseren. ,,We kunnen hiermee jaren vooruit.”
 2. Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’
  PREMIUM
  poll & video
  2

  Jagen is weer hot: opleiding volgeboekt, jongeren staan vooraan. ‘Ik vertel het niet aan iedereen’

  Elk jaar zit de jachtopleiding volgeboekt. Honderden mensen azen dan op een jachtakte. Vooral jongeren, blijkt deze week op de schietbaan in Biddinghuizen. Het merendeel van de deelnemers is dit jaar zelfs onder de 36 jaar. Hoe komt dat? Door corona, vermoedt de Jagersvereniging, én het veranderende imago. ,,De jacht heeft niet meer het uitgesproken stigma dat het zielig is.’’

Flevoland