Straatbingo brengt buren in Emmeloord in coronatijden dichter bij elkaar

Video,,Nummer 66. Ik herhaal nummer 66. We hebben een bingo voor de bovenste rij”, schreeuwt John van Beek door een megafoon. In de wijk Emmelhage in Emmeloord is deze week meerdere avonden een heuse straatbingo georganiseerd. 

Op initiatief van Emmeloorder Van Beek was er woensdag- en donderdagavond een straatbingo. Kinderen en ouders zitten in de voortuin met een bingokaart op hun schoot en hopen zo snel mogelijk een volle kaart te krijgen, terwijl Van Beek als speaker de cijfers die getrokken zijn roept. De bewoners van verschillende huizen in de straten John Daltonhage en Johanna Naberhage houden minimaal 1,5 meter afstand van elkaar.

Prijzen

Zo’n dertig kinderen en ouders doen mee om de dagelijkse sleur in deze coronacrisis te onderbreken. Als iemand bingo had, kon diegene een prijsje ophalen bij Van Beek en zijn dochter op de hoek van de straat. Met chocolade, bloemen, knutselwerkjes, stoepkrijt of vogelvoer was er voor jongeren en ouderen wat leuks te winnen.

,,We willen in deze tijd toch wat leuks doen in de buurt. Al snel was dit het idee”, vertelt Van Beek. ,,Er wonen meerdere ondernemers in onze straat die stuk voor stuk met allerlei prijzen aankwamen. Het gaat om de lol.”

Op initiatief van Emmeloorder John van Beek werd woensdagavond en donderdagavond een straatbingo in de wijk Emmelhage georganiseerd.
Volledig scherm
Op initiatief van Emmeloorder John van Beek werd woensdagavond en donderdagavond een straatbingo in de wijk Emmelhage georganiseerd. © GinoPress B.V.

Flevoland