Volledig scherm
De Deel half juli. Nu is het werk (grotendeels) klaar en kan er weer worden geparkeerd en vindt de stranddag op de Kleine Deel plaats. Links de Poldertoren. © Wilbert Bijzitter

Stranddag Emmeloord op herkansing, maar wel op andere plek

De Kleine Deel in Emmeloord wordt op zaterdag 24 augustus een dag lang hét strand van Emmeloord. De stranddag zou eigenlijk al op 8 juni plaatsvinden, maar werd toen afgelast vanwege de slechte weersomstandigheden.

Maar het evenement vindt in de herkansing nu wel op een andere plek plaats. Omdat de Deel inmiddels weer als parkeerplaats in gebruik is sinds eind juli, vindt de stranddag dit keer op de Kleine Deel (voor ’t Voorhuys) plaats. Dat terrein is vanaf maandag 19 augustus niet meer beschikbaar als parkeerplaats. De bestrating wordt opgebroken en kabels en leidingen moeten worden verlegd. 

Weergoden

De activiteiten tijdens de stranddag zijn van 13.00 tot 17.00 uur, meldt de gemeente Noordoostpolder als de organisator: ‘We rekenen erop dat de weergoden dit keer wel meewerken.’

Bezoekers kunnen meedoen aan een zandkastelen wedstrijd. Daarnaast hangt de gemeente een volleybalnet op, worden doeltjes neergezet en is er een jeu de boulesbaan te vinden. Voor de (zand)kunstliefhebbers is bovendien Jaap Tichler aanwezig om een zandsculptuur van de nabij gelegen Poldertoren te maken.

Flevoland