Tesla knalt op vrachtwagen: bestuurder zwaargewond op A6 bij Rutten, snelweg tijd dicht

update | videoEen automobilist is dinsdagavond zwaargewond geraakt bij een aanrijding met een vrachtwagen op de A6 bij Rutten. De melding van het ongeluk kwam om even na half zeven. Voor het ongeluk is de hulp van de medische staf in de traumahelikopter opgeroepen. De snelweg was afgesloten tussen Bant en Lemmer. Verkeer naar het noorden moet omrijden via de A28.

Volgens de brandweer van Rutten ging het om een Tesla, een peperdure elektrische auto. 

De oorzaak van het ongeluk is nog onduidelijk. ,,De personenauto is op de vrachtwagen gebotst, maar wat er precies gebeurd is is nog niet bekend”, laat politiewoordvoerder Ellen de Heer weten. Volgens haar is de toestand van de automobilist ernstig. Door het ongeluk is de route richting het noorden via de A6 tussen Bant en Lemmer geheel afgesloten.  Naar verwachting is de weg pas tegen 23 uur weer open.

Volledig scherm
Dit is er over van de Tesla na het ongeval op de A6 © GinoPress
Volledig scherm
Hulpverleners bij de auto op de A6 © Menno Dijkstra
Volledig scherm
De hulpverleners op de A6. © GinoPress
  1. Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg
    PREMIUM

    Lobby voor Lelylijn krijgt vervolg

    De lobby voor de Lelylijn, een spoor van Lelystad naar Groningen, krijgt op maandag 2 december een vervolg met een groots opgezet congres in Drachten. Zo’n vijftig bestuurders van gemeenten en provincies in Noord-Nederland en rond 500 andere belangstellenden worden er verwacht. Het congres is vooral bedoeld om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen en een gezamenlijk standpunt te formuleren, zegt wethouder Anjo Simonse van Noordoostpolder.

Flevoland