Volledig scherm
De gemeente Noordoostpolder plant de komende twee weken Tulpenbomen op De Deel in Emmeloord, met de Poldertoren op de achtergrond. © Freddy Schinkel

Tientallen tulpenbomen verfraaien De Deel in Emmeloord

De herinrichting van De Deel in Emmeloord nadert het einde. Na de start van de werkzaamheden in februari van dit jaar kunnen de auto’s er alweer sinds eind juli parkeren. En nu is het tijd voor wat groen op en rond het terrein in het centrum.

Het is daarom sinds maandagmorgen een komen en gaan van grote vrachtwagens. Niet vreemd, want het gaat om het planten van 46 meterslange tulpenbomen. Het is onderdeel van het vernieuwen van de Deel in Emmeloord. Een plan dat begin volgend jaar wordt afgerond, zo meldt de gemeente.

Luisgevoelig

Het planten neemt een aantal dagen in beslag. De verwachting is dat de werkzaamheden zeker nog tot en met eind deze week duren. Om verschillende redenen is er gekozen voor tulpenbomen. Woordvoerder Reinier Groenendijk van de gemeente Noordoostpolder legt uit: ,,De keuze voor deze bomen is omdat het mooie bomen zijn die mooi bloeien. Ze zij anders dan wat we aan bomen hebben, zeer geschikt voor de poldergrond. Ze zijn niet luisgevoelig en verliezen geen eikels of kastanjes, wat op een parkeerplaats wel zo fijn is.’’

De aanvoer en het planten van de bomen levert overigens enige hinder op voor het verkeer. Daarom zijn er ook verkeersregelaars aanwezig.

Flevoland